Sposób przygotowania

CIASTO:
2 szkl. mąki tortowej,
1/2 szkl. mąki pszennej,
5 żółtek,
2/3 szkl. cukru pudru,
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
20dag margaryny.

Ze składników zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i na pół godz. włożyć do zamrażalnika. Podzielić na 2 cżęści, rozwałkować. Każdą osobno piec 15 min w temp. 190st. Ostudzić. Uwaga! Ciasto jest bardzo kruche!!

ŚMIETANA:
1/2 l śmietany 30%,
1 1/2 łyżki żelatyny,
3 łyżki cukru pudru.

Kremówkę ubić z cukrem. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, wstawić do rondla z gorącą wodą i, mieszając, rozpuścić. Ostudzić i połączyć ze śmietaną. Masą przełożyć placki.

MASA ORZECHOWA:
gotowa masa o smaku orzechowym,
15 dag masła.

Masło utrzeć z masą orzechową. Wyłożyć na ciasto.

BEZA:
5 białek,
3/4 szkl. cukru,
10dag wiórków kokosowych.

Białka ubić z cukrem, dodać wiórki, wymieszać. Piec ok 25 min w temp. 160st. Ostudzić. Wyłożyć na masę orzechową. Polać polewą. Schładzać całą noc.

Komentarze

  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Jak widzę Twoje słodkosci to skrętu kiszek dostaje :)
  • 2
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    naprawdę pyszny ten przekładaniec

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !