Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ragaliki z konfiturą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 15 dag
drożdże świeże 2 dag
olej 6 łyżek
jajko
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 2
mąka 30 dag
dowolny zapach do ciasta
słoiczek konfitur dowolnych 1

Przepis i sposób przygotowania na: ragaliki z konfiturą

Ser biały zmielić. Dodać do niego drożdże i olej. Następnie wsypać cukier, szczyptę soli, cukry waniliowe i zapach. Wbić jajko i wszystko dokładnie wymieszać i połączyć ze sobą. Do masy serowej dodać mąkę i wyrobić ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość ponownie zagnieść. Rozwałkować i wycinać kwadraty a następnie trójkąty. Na każdym jednym ułożyć konfiturę zwinąć jak rogalik. piec 20 minut. przed podaniem posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 14.01.2012 20:18
smaczne
ewelina/bunia 19.08.2010 18:13
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak