Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Z drożdży,odrobiny mleka i cukru zrobić zaczyn i odstawić do wyrośnięcia.Do miski wsypać resztę mąki ,cukier jajka,mleko i wyrośnięte drożdże i dobrze wymieszać.Można hakami miksera albo ręką.Jak ciasto będzie odchodziło od ręki dodać stopione i wystudzone masło.Jeszcze raz dobrze ciasto wyrobić,przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.


Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Wyglądają na smaczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    pycha!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    bardzo smakowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    znakomite śniadanie :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    smakowite i piękne
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    świetne buleczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super pomysł na pyszne, słodkie bułeczki
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takie małe słodkości
  • 3
    original
    Opublikowano

    junox

    zjadłabym taką bułeczkę:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wyglądają smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Jeszcze nigdy nie robiłam ciasta drożdżowego z krupczatki. Twoje bułeczki wyglądają jak malowane, że chyba muszę spróbować i ja takie zrobić.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    na krupczatce nie robiłam ale wyglądają ciekawie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !