Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka smażone a'la faworki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szkl.
cukier trzcinowy 2-3 łyżki
jajko 2
rum 2 łyżki
masło stopione 2 łyżki
olej rzepakowy
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka smażone a'la faworki

W misce wymieszać mąkę, cukier, stopione masło, jajka, alkohol.
Zagnieść twarde ciasto, nakryć czystą ściereczką i odstawić na godzinę (nie do lodówki!).
Rozwałkować na ok.3mm i pokroić w paseczki.
Naciąć i przewinąć, jak tradycyjne faworki.
Usmażyć na rumiano w rozgrzanym oleju rzepakowym i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 10.05.2012 14:03
ciekawy przepis
Habibi 15.04.2012 07:05
Serdecznie zapraszam do przejrzenia przepisów i zapoznania się z moimi pomysłami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
Sylwia31 14.04.2012 14:29
bardzo ciekawe
Sylwia31 14.04.2012 14:29
bardzo ciekawe
Kas2 13.04.2012 22:14
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak