Sposób przygotowania

W misce wymieszać mąkę, cukier, stopione masło, jajka, alkohol.
Zagnieść twarde ciasto, nakryć czystą ściereczką i odstawić na godzinę (nie do lodówki!).
Rozwałkować na ok.3mm i pokroić w paseczki.
Naciąć i przewinąć, jak tradycyjne faworki.
Usmażyć na rumiano w rozgrzanym oleju rzepakowym i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia31

    bardzo ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia31

    bardzo ciekawe
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do przejrzenia przepisów i zapoznania się z moimi pomysłami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !