Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać i posiekać. Ser topiony i pleśniowy pokroić w drobną kostkę. W dużym rondlu rozgrzać masło, włożyć pieczarki i cebulę i smażyć przez 3-4 minuty na złoty kolor. Odłożyć 3 łyżki pieczarek. Resztę oprószyć mąką. Krótko zasmażyć i wymieszać z wlewanym powoli zimnym mlekiem. Zupę zagotować. Dodać rozdrobniony ser. Mieszając podgrzać na małym ogniu, aż ser się roztopi. Doprawić do smaku solą, pieprzem cayenne i gałką muszkatołową. Zupę podawać w czarkach. Posypać odłożonymi pieczarkami i posiekanym koperkiem. Można podawać z makaronem lub grzankami.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    może być
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ciekawe tylko spleśniały ser można by pominąć
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    ,,Spleśniały ,, ser jest akurat najsmaczniejszym serem- trzeba tylko sie w nim rozsmakować .
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    taki krem to nie dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Lubię takie zupy.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Zupa dla mnie - pycha :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    bardzo chciałabym zasmakować tej twojej zupki
  • 1
    original
    Opublikowano

    koala

    oj jaka wyśmienita zupa !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !