Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane piersi pod pierzynką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
pieczarki 0,5 kg
cebula 1 szt
śmietana 2 łyżki
majonez 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane piersi pod pierzynką

Kroki postępowania

1
piersi rozbić, oprószyć solą, pieprzem i kucharkiem-odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny
Krok 1 - zapiekane piersi pod pierzynką foto
2
pieczarki pokroić na ćwiartki , cebulę w drobną kostkę. Na patelni zeszklić cebulę, dodać pieczarki, wszystko poddusić doprawić pieprzem i solą. Usmażone pieczarki wyłożyć na mięso.
Krok 2 - zapiekane piersi pod pierzynką foto
3
smietanę wymieszać z majonezem i musztardą, wylożyć na pieczarki. Całość wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w temperaturze 200stopni przez około 45-50 minut
Krok 3 - zapiekane piersi pod pierzynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 17.07.2012 17:08
pyszne danie
Seba 29.06.2012 21:20
extra
jeta72 27.05.2012 11:12
pyszne
misia53 16.04.2012 21:27
świetnie wyglądają
kuklik 16.04.2012 10:22
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak