Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka jogurtowo-cytrynowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt bałkański 750 ml
galaretka cytrynowa 2 op.
cytryny 2
cukier do smaku
żółtka jaj 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka jogurtowo-cytrynowa

Galaretki rozpuścić w szklance wrzątku i odstawić do ostygnięcia.
Jogurt zmiksować z żółtkami, skórką otartą z cytryn oraz sokiem.
Na koniec dodać schłodzoną galaretkę.
Rozlać do salaterek lub jednego większego pojemnika i wstawić do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 20.11.2012 08:14
W sklepie spożywczym - obok jogurtów greckich...
Urszula5 20.05.2012 23:17
fajny pomysł a gdzie mogłabym znaleźć jogurt bałkański?
Habibi 14.05.2012 16:27
Cieszę się :)))
traktorek 14.05.2012 16:23
i znalazłam coś dla mnie
Habibi 14.04.2012 00:16
Zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami kulinarnymi :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
Kas2 13.04.2012 22:15
musi być pyszna
Kekerboom 13.04.2012 15:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak