Sposób przygotowania

Obie galaretki rozpuścić w szklance wrzątku i ostudzić.
Połowę truskawek rozmrozić i zmiksować z kefirem, cukrem oraz przestudzoną galaretką.
Do salaterek rozłożyć pozostałe truskawki i zalać tężejącą masą truskawkową.
Odstawić do lodówki na parę godzin.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami kulinarnymi :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    ma na pewno oryginalny smak dzięki kefirowi
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Oczywiście ten deser można też przygotować ze świeżych owoców - akurat mój powstał po sezonie truskawkowym, stąd mrożone owoce ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !