Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duży biszkopt

5.0
(230)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
cukier 1,5 szklanki
mąka tortowa 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Duży biszkopt

Ubić białka na puszystą pianę. Dodać cukier, następnie dodawać po jednym żółtku ciągle mieszając, a na koniec mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.

Delikatnie wymieszać można mikserem na najniższych obrotach.

Wylać na wysmarowana blaszkę i piec przez około 45 minut w temperaturze 175 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka Skokowska 30.08.2023 17:15
Czy w prostokątnej formie 34*24 wyrośnie taki ładny jak tutaj zachwalają?
Doradca Smaku 31.08.2023 11:23
Warto spróbować i się przekonać :)
Ewela 28.08.2023 09:18
Super prosty I pysznum biszkopt. Wlozylam do piekarnika i po 45 minutach gotowy.
Doradca Smaku 29.08.2023 08:25
I o to chodzi! ;-)
Kiniakinia1112 22.07.2023 14:49
Przepis na biszkopt swietny , biszkopt duzy po wyjeciu z piekarnika nie opadl
Doradca Smaku 24.07.2023 08:32
Dziękuję za recenzję!
Mimi 14.05.2023 19:24
Piękny boszkopt wyrósł. Będę korzystać
Doradca Smaku 15.05.2023 09:59
Super!
MmŁł 07.04.2023 12:57
Jaka pojemność szklanki
Doradca Smaku 11.04.2023 09:16
Standardowo, 250 ml.
Jagódka 13.01.2023 16:43
Czy biszkopt w pondanych wyżej proporcjach nadaje się do tradycyjnej okrągłej blachy ( 26 cm ) czy się nie wyleje ?
Ssssss 11.01.2024 19:50
Ciężko upiec z tego przepisu ...polecam inny przepis na tortownice
Dosia 01.05.2023 15:03
To jest biszkopt na dużo blachę jak sama nazwa mówi, do tortownicy robi się z 5 jajek
Doradca Smaku 16.01.2023 08:57
Powinno być OK!
Podymek 07.02.2020 21:20
Czy z tych składników wychodzi taki duży biszkopt i w środku jakiego koloru proszę o pomoc.
Doradca Smaku 10.02.2020 12:59
Tak proporcje są na duży, dość wysoki biszkopt. Forma o wymiarach 24x50cm. Kolor ciasta jak tradycyjnego biszkoptu (jasno-żółto- beżowy, inaczej mówiąc - biszkoptowy.
MonikaD 02.11.2019 16:00
Polecam przepis. Dzis wyprostowalam Wyszedl piekny, puszysty, duzy biszkopt. Na stale bede korzystac z tych proporcji. Dziekuje za przepis.
Doradca Smaku 04.11.2019 08:01
Dziękuję za recenzję przepisu :-)
Ewelina38 25.10.2012 13:06
no faktycznie, jest gigant :)
mirosława4 12.07.2012 21:22
super
reniatka 03.07.2012 22:31
w tradycyjnej prostokatnej 24X50
anemon 03.07.2012 18:34
Pięknie wyrósł, a w jakiej blaszce piekłaś, mam na myśli wymiary.
Anka1 28.06.2012 22:14
a właśnie zasiałam gdzieś swój przepis. Widocznie czas na spróbowanie tego :D
Magda60 18.05.2012 12:23
dobry
pierniczkowo 15.05.2012 10:37
super wyrósł:)
RenataZ-et 13.04.2012 18:51
pięknie wyrośnięty :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak