Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażonka z grzybów

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże 300 g
cebula 1 szt.
masło 1 łyż.
jajko 3 szt.
śmietana 18 proc 2 łyż.
natka pietruszki 2 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Smażonka z grzybów

Grzyby i cebulę siekam. Na patelni roztapiam masło, na którym następnie szklę drobno posiekaną cebulę. Wrzucam na patelnię grzyby i smaże je, co kilka minut dolewając troszkę ciepłej wody, żeby się nie spaliły. Kiedy będą już gotowe, wbijam do nich jajka i dobrze mieszam łopatką aż się zetną. Pod koniec zatrzepuję grzyby śmietaną i odrobiną mąki. Dobrze mieszam i posypuję posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolinka111 13.04.2012 18:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak