Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledziki gajowego

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledź 3 płaty
cebula 2
olej 50 ml
grzyby 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: śledziki gajowego

Kroki postępowania

1
płaty śledziowe należy wymoczyć w wodzie kilka godzin i zalać je octem na 2 godziny. kroimy płaty w cienkie paski i układamy w płaskim naczyniu.
Krok 1 - śledziki gajowego foto
2
Cebulę kroimy w talarki i podsmażamy na oleju a następnie dorzucamy do niej grzybki i co chwilę zalewamy wodą, chwilę dusimy, aż będzie miękkie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - śledziki gajowego foto
3
Gdy grzybki będą już miękkie zdejmujemy z ognia i wykładamy grzyby z cebulą na śledzie. Przystygniętą potrawę wkładamy do lodówki na kilka godzien.
Krok 3 - śledziki gajowego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 06.07.2012 10:27
wyglądają smakowicie
Wiesława1 05.05.2012 16:41
pyszne
Betka 19.04.2012 10:27
warto wypróbować z grzybkami!;d Uwielbiam je!
Andysz 14.04.2012 08:19
śledziki pierwsza klasa!
cooleczka 13.04.2012 14:35
z grzybami jeszcze nie próbowałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak