Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z falafel

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzodkiewka 4 szt.
ogórek 1 szt.
pomidorki koktajlowe 6 szt.
papryka czerwona 1/2 szt.
cebula czerwona 1/2 szt.
feta 150 g
falafel 20 szt.
oliwa 3 łyż.
ocet winny 1 łyżecz.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z falafel

Wszystkie warzywa dokładnie myję pod bieżącą wodą. Rzodkiewki i ogórki kroję w cienkie plasterki. Paprykę kroję w niewielką kosteczkę. Cebulkę obieram i kroję w małą kosteczkę. Ser feta kroję w nieco większą kostkę. Na półmisku układam kuleczki usmażonego falafel. Układam obok nich pokrojone warzywa. Na wierzch posypuję kostki sera feta. Robię sos: Mieszam oliwę z octem winnym, solą i pieprzem, polewam sosem warzywa. Całość dekoruję listkami bazylii od razu podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria2911 13.04.2012 14:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak