Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandwitche z pieczarkami i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka gotowana 1 plaster
pieczarki 2 szt.
cebula 1 krążek
ser żółty 2 plastry
chleb tostowy 4 kromki
masło 1 łyż.
natka pietruszki 1 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ketchup 1 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Sandwitche z pieczarkami i serem

Pieczarki myję dokładnie, siekam razem z szynką i cebulą w drobną kostkę. Dodaję przyprawy i dokładnie mieszam z częścią masła. Dwie kromki chleba smaruję masłem, kładę na nich plasterki sera żółtego, a na wierzchu smaruję masę szynkowopieczarkową. Zapiekam sandwicze w nagrzanym tosterze ok. 3-5 minut. Po wyjęciu z opiekacza przekrawam ukośnie na pół. Polewam ketchupem i podaje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak