Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa Eli

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe-szponder 400 g
marchewka 1 sztuka
seler średni 1/4 sztuki
pietruszka 1 sztuka
ziemniaki średnie 5-6 sztuk
kasza manna 1/2 szklanki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
koperek 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
kalafior 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa Eli

Szponder włożyć do garnka,wlać około 4 litry wody i gotować 30 minut.Umyty kalafior podzielić na różyczki.Gruby trzon kalafiora obrać ze skóry i pokroić w kostkę,młode listki też pokroić.Marchew,pietruszkę,selera i ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.Do garnka z wywarem wrzucić ziemniaki,jarzyny,kalafior,posolić i ugotować do miękkości.Do zupy powoli wsypywać kaszę manną,cały czas mieszając,żeby nie porobiły się kluchy,jeszcze chwilę pogotować i doprawić maggi do smaku.Natkę i koperek posiekać.Zupę nalać na talerze i posypać natką i koperkiem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 19.10.2012 14:26
super wreszcie kalafiorówka bez mleka i smietany
buksiak12 19.09.2010 11:56
znakomicie wygląda
marenka 17.08.2010 14:29
Pyszna jest ta zupa
ZEWA 13.08.2010 10:12
Bardzo apetyczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak