Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Japończyki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 4 szt
pietruszka 1 szt
jajko 5 szt
ziemniak 3 szt
ogórek kiszony 4 szt
jabłko 1 szt
groszek konserwowy 1 puszka
majonez 1 słoik
sól do smaku
pieprz do smaku
Do ozdoby:
jaja 10 szt
śledź 10 szt
papryka konserwowa 1/2 słoiczka
pietruszka natka

Przepis i sposób przygotowania na: Japończyki

Sałatka:
Warzywa: marchew, pietruszkę, ziemniaki ugotować razem. Jajka ugotować osobno. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę, a groszek odcedzamy i dodajemy do sałatki. Całość wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Japończyk: Jajka ugotować, obrać i przekroić na połówki. Sałatkę formować wokół jajka. Na około położyć śledzia. Japończyka udekorować papryką i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 04.03.2013 15:21
apetycznie wyglądają te japończyki
kala9287 07.02.2013 14:44
uwielbiam
Joanna23 24.01.2013 11:11
ładne
Justyna87 28.11.2012 23:08
ładnie się prezentuje- dobre na imprezę
Paweł10 13.04.2012 13:51
fajne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak