Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty hawajskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 4 plastry
ananas z puszki 4 krążki
chleb tostowy 4 szt.
masło 1 łyżecz.
ser gouda 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty hawajskie

Rozgrzewam piekarnik do temperatury 150°C. Ananasa osączam z puszki. Sok zostawiam (do wypicia). Kromki chleba tostowego cienko smaruję masłem. Następnie obkładam je kolejno plasterkami wędliny, krążkami ananasami i plasterkami topionego sera. Układam tak przygotowane tosty na blasze, wkładam do rozgrzanego piekarnika i zapiekam przez kilka minut, aż ser się stopi. Podaję na ciepło np. polane ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.07.2013 22:22
ciekawy pomysł
SylwiaMagdaSabin 17.04.2012 17:54
nie lubie ananasów ale pomysł świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak