Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak (około 1kg) 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
pieczarki 500 gram
masło do smaku
ser pleśniowy 200 gram
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
ciasto francuskie 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z kurczaka

Dobrze jest mieć kurczaka z rosołu np. z poprzedniego dnia. Kurczaka obieramy z kości, kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na maśle. Pieczarki szatkujemy na tarce warzywnej i dodajemy do cebuli i czosnku. Po podsmażeniu dodajemy kurczaka i ser. doprawiamy solą i pieprzem, skropiamy sokiem z cytryny ( uwaga na pestki). łączymy 2 ciasta francuskie i wałkujemy w jedno. po złączeniu 2 ciast na ciasto wykładamy nasz farsz i zwijamy jak roladę. boki i wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika na 20-25 min w tem 180-200 stopni. Naszą roladę podajemy z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 15.05.2012 19:18
pycha
kate.500 15.05.2012 19:18
pycha
Betka 07.05.2012 19:12
mniamm
Dorian 23.04.2012 12:48
smaczne
aga130982 17.04.2012 13:10
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak