Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowiec

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 5 szkl
jaja 4
cukier 3 szkl
margaryna 2
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy
amoniak 1 łyżeczka
kakao 7 łyżek
mleko 4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowiec

Ciasto: 4 szklanki mąki wymieszać z 1 szklanką cukru, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i amoniakiem. Rozpuścić 10 dag margaryny i ostudzić, a następnie dodać do produktów sypkich, dodać jaja i zagnieść ciasto. Podzielić na 3 placki i piec 15 minut.

Masa: 1,5 kostki margaryny rozpuścić z 2 szklankami cukru, następnie wsypać mąkę i kakao, wymieszać i wlać mleko. Gotować aż zgęstnieje.

UWAGA! Przekładać gorącym budyniem!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 24.06.2012 22:10
dobre
Robert10 09.05.2012 21:58
pyszniutkie
adam1f 22.04.2012 00:16
dobry
misia53 16.04.2012 21:35
fajne ciasto ,lubię ciasta na amoniaku.....
Justyna28 16.04.2012 12:54
Super:)
eli82 14.04.2012 14:21
fajne
Betka 14.04.2012 09:43
przepięknie wygląda!;D
Anna69 14.04.2012 09:09
Pyszności ;) jak wszystko co z czekoladą ;)
Andysz 14.04.2012 08:37
Baaardzo apetyczny!;D
EWI 13.04.2012 14:19
PYCHA!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak