Sposób przygotowania

Pomidory umyć, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne (mała część tych gniazd powinna zostać- dla smaku). Pomidory opruszyć solą i wysuszyć (opcje - słońce, suszarka, piekarnik). Powinny być wysuszone tak by pozostawały ciągle elastyczne i utraciły ok.3/4 objętości.
Gorąca oliwą zalać czosnek (obrane ząbki) przykryć i zostawić do wystygnięcia, po czym czosnek wyłowić. W słoikach układać ususzone pomidory przekładając bazylią, całość zalać oliwą.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    Dobry sposób na przetworzenie pomidorów
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Takie pomidorki są bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam suszone pomidory i również sama je przyrządzam:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    fajnie takie zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !