Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśne klopsiki

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0.5 kg
jajko 1 szt.
cebula 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
papryka konserwowa 1 mały sloik
ogórki konserwowe 1 mały słoik
koncentrat pomidorowy 1 mały słoik
sól do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśne klopsiki

Kroki postępowania

1
Z mięsa mielonego, jajka, soli, pieprzu i czosnku formujemy małe klopsiki (ok. 1,5cm średnicy). Rumienimy je na oleju.
Krok 1 - Kwaśne klopsiki foto
2
Cebulę siekamy w pióra i podsmażamy na oleju, aż przybierze złoty kolor. Dodajemy do niej pieczarki pokrojone w plasterki i dusimy.
Krok 2 - Kwaśne klopsiki foto
3
Kiedy pieczarki odparują wodę dorzucamy paprykę pokrojoną w paseczki i ogórki w cienkie pół-talarki. Dolewamy troszkę wody i dusimy ok. 30 minut.
Krok 3 - Kwaśne klopsiki foto
4
Dodajemy koncentrat, doprawiamy oraz dorzucamy klopsiki. Po ok. 10 minutach danie jest gotowe.
Krok 4 - Kwaśne klopsiki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 16.06.2012 22:50
jadłam podobne ze świeżą papryką i bez ogórkow, bardzo dobre
Renataj 01.06.2012 08:23
Bardzo apetyczne - zarówno przepis jak i zdjęcia
Jodaj 29.05.2012 09:39
pysznie )
Anna169Hosz 25.05.2012 15:06
Podoba mi się ten przepis.
jeanette_v 12.05.2012 19:03
Super!,
caralajna 05.05.2012 12:06
fajne małe zgrabne klopsiki w pysznym sosie :)
Bożena13 02.05.2012 13:02
uwielbiam klopsy! a te wyglądają wspaniale!
Andysz 26.04.2012 08:54
podoba mi się:)
Justyna28 13.04.2012 16:49
fajne
motylwe 13.04.2012 13:30
kolorowo i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak