Sposób przygotowania

Do garnka z gorącą wodą wsypać suszoną włoszczyznę, dodać jarzynkę w proszku i nakryć.
Gotować do miękkości warzyw.
Z masy mięsnej toczyć malutkie kuleczki i wrzucać do zupy.
Gotować na małym płomieniu.
W tym czasie obrać, umyć i pokroić ziemniaki - dodać do wywaru.
Gotować do miękkości - pod koniec gotowania doprawić posiekaną zieloną pietruszką i koperkiem oraz wyciśniętym czosnkiem.
Dodać przyprawy do smaku.

Zupę teoretycznie gotujemy na wodzie, jednak podczas gotowania w niej mięsnych pulpecików tworzy się wywar mięsny, więc zupka ma fajny smak.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami kulinarnymi :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !