Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z pulpecikami mięsnymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna suszona 1/2 szkl.
ziemniaki 1 kg
masa mięsna na pulpeciki 500 g
zielona pietruszka
koperek
płynna przyprawa do zup
czosnek 3 ząbki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z pulpecikami mięsnymi

Do garnka z gorącą wodą wsypać suszoną włoszczyznę, dodać jarzynkę w proszku i nakryć.
Gotować do miękkości warzyw.
Z masy mięsnej toczyć malutkie kuleczki i wrzucać do zupy.
Gotować na małym płomieniu.
W tym czasie obrać, umyć i pokroić ziemniaki - dodać do wywaru.
Gotować do miękkości - pod koniec gotowania doprawić posiekaną zieloną pietruszką i koperkiem oraz wyciśniętym czosnkiem.
Dodać przyprawy do smaku.

Zupę teoretycznie gotujemy na wodzie, jednak podczas gotowania w niej mięsnych pulpecików tworzy się wywar mięsny, więc zupka ma fajny smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 14.04.2012 14:43
super
Habibi 14.04.2012 00:15
Zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami kulinarnymi :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak