Sposób przygotowania

Masło utrzeć z ½ szklanki cukru i 2 jajkami. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Piec ok. pół godzinki. porzeczkę opłukać. Żelatynę namoczyć i rozpuścić podgrzewając. Pozostałe żółtka utrzeć z resztą cukru i cukrem waniliowym. Połączyć z winem i żelatyną. Kremówkę i białka z jajek ubić na sztywno i dodać do masy. Następnie wymieszać z porzeczkami. Powstały krem wysmarować na wystudzonym spodzie. Schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    dana2

    nie lubie porzeczki wiec z checią zamieniłabym ją na inne owoce
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowicie się zapowiada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !