Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w różowym sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
majonez 3 łyż.
jogurt naturalny 2 łyż.
ketchup 1 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
buraczki konserwowe 3 łyż.
barszcz czerwony 1 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w różowym sosie

Jajka wkładam do rondla i gotuję w osolonej wodzie, po czym studzę i obieram ze skorupek. Każde jajko przekrawam wzdłuż na połowę i układam na dużym talerzu. Robię różowy sos do jajek: Majonez łączę w miseczce dokładnie z jogurtem i ketchupem wraz z proszkiem czerwonego barszczu (rozrobionego w niewielkiej ilości wody). Doprawiam sos solą i pieprzem do smaku. Połówki jajek polewam różowym sosem i dekoruję środek buraczkami ze słoika oraz gałązkami natki pietruszki. Od razu podaje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 15.04.2012 09:51
super
mikrusiak 13.04.2012 11:51
fajnie się prezentują...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak