Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny tęczowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 280 g
proszek do pieczenia 1 łyż.
cukier 115 g
jajko 2 szt.
mleko 250 ml
olej 6 łyż.
ekstrakt waniliowy 1 łyżecz.
barwniki spożywcze 6 szt.
polewa czekoladowa 1 opak.

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny tęczowe

Kroki postępowania

1
W jednym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier. W drugim jajka, mleko, olej i ekstrakt z wanilii. Połączyć zawartość naczyń, wymieszać tylko do połączenia składników. Podzielić na 6 równych części, do każdej części dodać inny kolor barwnika (każdy barwnik dozować do ciasta za pomocą innej wykałaczki), wymieszać dokładnie.
Krok 1 - Muffiny tęczowe foto
2
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać po łyżeczce zabarwionego ciasta.
Krok 2 - Muffiny tęczowe foto
3
Piec około 20 minut w temperaturze 200ºC. Studzić na kratce. Po ostudzeniu udekorować polewą czekoladową i cukrowymi perełkami.
Krok 3 - Muffiny tęczowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 04.08.2012 23:46
idealne na imprezę
mirosława4 30.04.2012 22:07
extra
Misiabe 13.04.2012 18:07
Genialnie wyglądają!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak