Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchewkowo-pomarańczowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1/2 kg
sok z pomarańczy 1,5 szkl.
olej 2 łyż.
wywar warzywny 3 szkl.
imbir starty 1 łyż.
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowo-pomarańczowa

Kroki postępowania

1
Marchew myjemy, obieramy i kroimy w talarki.
Krok 1 - Zupa marchewkowo-pomarańczowa foto
2
Por kroimy w plasterki. W głębokim rondlu rozgrzewamy olej, smażymy marchew, imbir i pora przez około 5 minut, aż por będzie miękki. Wlewamy wywar i gotujemy na wolnym ogniu przez 20-30 minut, aż marchew będzie miękka. Miksujemy blenderem na gładką masę.
Krok 2 - Zupa marchewkowo-pomarańczowa foto
3
Dodajemy świeżo wyciśnięty sok, mieszamy, doprawiamy do smaku solą.
Krok 3 - Zupa marchewkowo-pomarańczowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 13.04.2012 10:20
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak