Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z mięsnymi serduszkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron spaghetti 250 g
mięso mielone 500 g
cebulka 1 szt.
jajko 1 szt.
pieprz 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl.
sos pomidorowy 2 szkl.
bułka 1 namoczona w wodzie
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z mięsnymi serduszkami

Kroki postępowania

1
Makaron spaghetti gotuję al dente.
Mięsne serduszka: Mięso mielone mieszam w misce z jajkiem, bułką tartą, posiekaną drobno cebulką i przyprawami. Z masy formuję serduszka (pomagam sobie nożem). Obtaczam serduszka w bułce tartej. Smażę pulpeciki na rozgrzanym oleju na patelni, aż serduszka zrobią się ciemnozłote.
Krok 1 - Spaghetti z mięsnymi serduszkami foto
2
Na ogrzane talerze rozkładam ugotowany makaron, tworząc serce.
Krok 2 - Spaghetti z mięsnymi serduszkami foto
3
Na spaghetti wykładam sos pomidorowy i kotlety mielone w kształcie serduszek. Całość dekoruję świeżą natką pietruszki i od razu podaję.
Krok 3 - Spaghetti z mięsnymi serduszkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 13.04.2012 10:20
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak