Sposób przygotowania

jako student na mieszkaniu nie posiadam piekarnika, podaje sposób na smażone udka. Udka z kurczaka dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka. Na niedużej patelni rozpuszczamy margarynę po czym układamy udką skórką do dołu. na jak najmniejszym ogniu dusimy całość pod przykryciem obracając co 15-20 minut na drugą stronę. Po godzinie dodajemy pokrojone ząbki czosnku, nieco soli i pieprzu. Całość dusimy do miękkości przez jeszcze 15-20 minut. Nie dodajemy tłuszczu, skróka wtedy będzie chrupka. Podajemy do obiadu

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    pyycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    fajnie Ci to danie wyszło,smacznie wygląda...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jak jest chrupiące to znaczy dobre...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renia1

    swietne miesko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !