Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udko na patelni smażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka 2
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
margaryna 0,5 kostki
sól
pieprz
czosnek ząbki 3

Przepis i sposób przygotowania na: Udko na patelni smażone

jako student na mieszkaniu nie posiadam piekarnika, podaje sposób na smażone udka. Udka z kurczaka dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka. Na niedużej patelni rozpuszczamy margarynę po czym układamy udką skórką do dołu. na jak najmniejszym ogniu dusimy całość pod przykryciem obracając co 15-20 minut na drugą stronę. Po godzinie dodajemy pokrojone ząbki czosnku, nieco soli i pieprzu. Całość dusimy do miękkości przez jeszcze 15-20 minut. Nie dodajemy tłuszczu, skróka wtedy będzie chrupka. Podajemy do obiadu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 19.04.2012 14:28
super
Renia1 16.04.2012 12:53
swietne miesko
ziutula
ziutula 13.04.2012 10:56
jak jest chrupiące to znaczy dobre...
kupiska 13.04.2012 10:30
fajnie Ci to danie wyszło,smacznie wygląda...
Katarzyna54 13.04.2012 09:52
pyycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak