Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowo- winogronowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka pszenna 1/2 szklanki
budyń czekoladowy 2 szt
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
majonez 3 łyżki
winogrona 25-30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowo- winogronowe

Jajka ubijamy z cukrem.
Dodajemy 3 łyżki majonezu- dobrze mieszamy.
Dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budynie czekoladowe- ciągle mieszamy.
Na koniec dodajemy pokrojone winogrona i znów mieszamy.
Masę wykładamy do foremek i pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartek8585 12.07.2012 23:39
swetny pomysł.
Wacław 23.05.2012 10:20
pyszne deser !
barbara11561 15.05.2012 10:31
świetne
Haneczka1 18.04.2012 13:58
pyszności
motylwe 13.04.2012 13:27
pyszne
monika141 13.04.2012 09:20
fajne te babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak