Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka po amerykańsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka 4
majonez, keczup 2 łyzki
sól, pieprz
czosnek 2 ząbki
rękaw do pieczenia 1

Przepis i sposób przygotowania na: udka po amerykańsku

czosnek przetrzej przez praskę, natrzeć udka. Majonez wymieszać z keczupem, wymieszac z soą i piperzem oraz ziołami. Natrzeć udka powstałym soeom i pozzostawić na 2 godz aby skruszały w lodówce. Następnei włożyc do rękawa. Zapekać w formie żaroodpornej przez 45 min w temp. 250 c. Folię odwinąc i piec jeszcze 15 min.

Można podawać z ryzem, lub kaszą

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 04.02.2012 11:29
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak