Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marokanski burger z jagnieciny z mietowym dipem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mielone z jagnieciny 150 gram
cebula 1 mala
Kolendra cała Prymat 1 lyzka
kurkuma 1 lyzeczka
jogurt naturalny 60 ml
świeża mięta 1 garsc
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1 lyzka
Kminek mielony Prymat 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marokanski burger z jagnieciny z mietowym dipem

Drobno posiekana cebulke podsmaz na patelni i dodaj do miesa mielonego. Podziel je na 2 lub 3 czesci i uformuj burgery. Wymieszaj wszystkie przyprawy w miseczce. Obtocz w nich burgery. Smaz na grillowanej patelni przez ok 15 minut, przewracajac burgery od czasu do czasu.

Sos - Drobno posiekana miete, sol i pieprz dodaj do jogurtu i wymieszaj.

Podawaj z ciepla pita orz z salata.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 04.06.2012 06:52
znakomite
caralajna 13.04.2012 14:46
bardzo fajne smaki, ciekawe jak smakuje ze świeżą miętą
EWI 13.04.2012 08:33
fajne
elaa 13.04.2012 08:21
egzotyczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak