Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 300 g
cebula 2 sztuka
boczek 150 g
kiełbasa 2 laski
koncentrat pomidorowy 1 mały
sól szczypta
pieprz szczypta
majeranek szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolkę wsypujemy do garnka i zalewamy wodą na całą noc. Po tym czasie (rano) gotujemy ją w tej samej wodzie do czasu jej zmięknięcia (około 1 godziny). W międzyczasie kroimy boczek, kiełbasę i cebulkę
w kostkę. Wszystkie składniki podsmażamy na patelni i dodajemy do fasoli. Po chwili dodajemy koncentrat pomidorowy. Całość zagotować. Na samym końcem dodajemy przyprawy wg. własnego smaku. Gdy chcemy aby fasolka była gęstsza dodajemy mąkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak