Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranek Wielkanocny z baziami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 55 g
mąka 3/4 szklanki
cukier 0,5 szklanki
mąka ziemniaczana 6 łyżeczek
jajko 1 sztuka
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1/2 łyzeczki
sól szczypta
aromat rumowy 1 opakowanie
pisaki spożywcze do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Baranek Wielkanocny z baziami

Kroki postępowania

1
Margarynę utrzeć z cukrem na puch. Dodać szczyptę soli, jajko oraz cukier waniliowy i olejek, mieszać, aż składniki się połączą a następnie dodać przesiane mąki oraz proszek do pieczenia. Dokładnie połączyć składniki.
Krok 1 - Baranek Wielkanocny z baziami foto
2
Ciasto przełożyć do foremki na baranka.
Krok 2 - Baranek Wielkanocny z baziami foto
3
Piec ok 30 min w temp. 180'C
Krok 3 - Baranek Wielkanocny z baziami foto
4
Ostudzonego baranka dekorujemy pisakami spożywczymi. Smacznego !!
Krok 4 - Baranek Wielkanocny z baziami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 19.07.2013 08:42
piękny po prostu
czekoladka_m 15.05.2013 18:10
Ale pieknie wygląda, jak na prawdziwej łące;):)
caralajna 06.04.2013 06:49
doskonała jadalna dekoracja
Stenka 14.03.2013 07:48
piękny ten baranek
Motorek 08.10.2012 08:59
piękny
IKrakowianka 19.05.2012 21:41
ale śłiczny :)
jolita 13.04.2012 20:06
super
Anna146 13.04.2012 05:32
rewelacja!
Ewa6274879 12.04.2012 23:15
fajny :) a po świętach można zjeść :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak