Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocny króliczek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 50 g
mąka 0,5 szklanki
cukier puder 0,5 szklanki
mąka ziemniaczana 5 łyżeczek
cukier 3 łyżki
jajko 1 sztuka
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1/5 łyżeczki
sól szczypta
kakao 1,5 łyżeczki
aromat migdałowy 1 opakowanie
pisaki spożywcze do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocny króliczek

Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, na jednolitą masę. Dodać sól, jajko i ponownie ucierać. Mąkę przesiać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dodać do powstałej masy i ciągle ucierając dodawać olejek oraz kakao. Formę do pieczenia natłuścić, a następnie wlać ciasto. Piec ok 30 min w temp. 180°C. Gotowego króliczka pozostawić do przestygnięcia, a następnie za pomocą pisaków do ciast udekorować wg uznania. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 15.12.2013 00:39
fajny króliczek
Seba 05.08.2013 08:33
Bardzo ładnie Ci wyszedł.
RenataZ-et 04.08.2013 21:58
bardzo fajny
czekoladka_m 11.07.2013 20:56
Ale uroczy:):)
caralajna 06.04.2013 06:50
ładnie wygląda :)
AGNIESZKA144 01.08.2012 21:36
super
Miki 27.07.2012 21:07
exstra
Kikiriki 22.04.2012 17:45
super
IlonaAlbertos 18.04.2012 23:08
Śliczny ten króliczek i jaki apetyczny :)
joanna43 13.04.2012 16:20
ładniutki
cooleczka 13.04.2012 14:09
rzeczywiście śliczny :)
IKrakowianka 12.04.2012 21:57
śliczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak