Sposób przygotowania

Mięso mielone przyprawić papryką, sola i pieprzem, następnie smażyć na patelni i podczas smażenia dodać koncentrat pomidorowy. Białą część pora pokroić w piórka i zalać wrzątkiem na 10 minut, a następnie odcedzić wodę. Ryż przepłukać wodą. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, na spód położyć mięso mielone, następnie por i na to wysypać ryż. Całość zalać wodą tak aby poziom wody był 1 cm powyżej warstwy ryżu. Zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach pod przykryciem do miękkości ryżu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    motylwe

    z porem znakomite pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    lubię
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    M. Monroe

    wariacja na temat mielonych ;)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię taką potrawę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !