Sposób przygotowania

Z włoszczyzny marchewkę i pietruszkę oraz selera obieramy i kroimy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Do garnka nalewamy wodę i czekamy aż się podgrzeje a następnie wrzucamy kostki mięsne. Dorzucamy marchewkę, pietruszkę, selera, pora i cebulę. Gotujemy około 10 minut. W tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę. Następnie dorzucamy pokrojony kalafior i opakowanie mrożonej fasolki szparagowej. Kiedy warzywa lekko zmiękną dodajemy ziemniaki. Doprawiamy maggi, pieprzem i wrzucamy liście laurowe. Kiedy wszystkie warzywa są miękkie, zdejmujemy z ognia i mielimy w blenderze. Gotową zupę rozlewamy na talerze i ewentualnie możemy doprawić łyżką śmietany. Należy również pamiętać, że zanim zmielimy zupę na krem należy wyjąć liście laurowe. Czas przygotowania około godziny. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam kremy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    smaczna
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    może być dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam zupki.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kala9287

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !