Sposób przygotowania

ajka ubić z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać dobrze przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlać olej, wodę . Wszystko dokładnie i delikatnie wymieszać. Podzielić ciasto na dwie części. Do jednej dodać 2 łyżki kakao i delikatnie wymieszać - to będzie ciemna część ciasta , do drugiej 2 łyżki mąki- to będzie jasna część ciast . Jasne i ciemne ciasto wylewać na przemian na środek formy najlepiej tortownicy ( powinna być wysmarowana i posypana mąką ) po 4 łyżki do wyczerpania. Najlepiej zacząć od jasnego potem plamka ciemnego i znów jasne . Do środka wrzucić połówki umytych i osuszonych śliwek Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 40 minut . Po upieczeniu wyłączyć piekarnik i zostawić ciasto do ostygnięcia by nie upadło .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    slodkosci, pysznosci
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszny deser
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pyszny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !