Sposób przygotowania

Zaczynamy od biszkoptu : Białka ubijamy na sztywno z cukrem , dodajemy po jednym żółtku i ubijamy na małych obrotach , dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesianą przez sito , delikatnie mieszamy . Wylewamy na blaszkę najlepiej z pieca i pieczemy 20 minut . Po upieczeniu studzimy .Margarynę z cukrem ucieramy , banany miksujemy blenderem i dodajemy do masła z cukrem całość miksujemy aby powstała masa bananowa , dwie galaretki rozpuszczamy w połowie wody studzimy i dodajemy do masy z bananami , całość wykładamy na biszkopt i układamy na nim plasterki bananów , zalewamy tężejąca galaretka agrestową . Wkładamy do lodówki .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Pychota :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    tom

    super
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    delicje
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    niebo w gębie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    fajne ciacho :)
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    to coś dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda rewelacyjnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    ekstra:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    wygląda pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Dobry
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Annejamelia

    chociaz nie utarlo mi sie dobrze maslo i byly grudki to i tak ciasto bylo przeeeepyszne :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    zapowiada się świetnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !