Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa krówkowa do przekładania wafli lub babeczek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko w puszce słodzone 1 szt.
masło 1/2 kost.
kakao 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: masa krówkowa do przekładania wafli lub babeczek

mleko w puszce wstawić do garnka wlać wodę do połowy puszki i gotować ok.3 godz.wystudzić w naczyniu utrzeć masło i stopniowo dodawać ugotowane i wystudzone mleko cały czas mieszając na koniec dodać odrobinę kakao dla ładniejszego koloru,tak przygotowana masą przekładać wafle lub nadziewać babeczki,schłodzić,możemy użyć także gotowej masy krówkowej aby zaoszczędzić czasu:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.08.2013 15:09
szybka i smaczna masa !
lara 25.05.2013 08:40
bardzo dobra
MAR3STA 14.04.2012 15:14
smaczna
Wafelek2601 13.04.2012 20:58
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak