Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne mojej mamy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 25 dkg
płaty lasagne 50 dkg
pieczarki 25 dkg
ser żółty 20 dkg
olej 3 łyżki
czosnek 1 zabek
sok pomidorowy 1 butelka
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
przyprawa uniwersalna szczypta
sól,pierz

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne mojej mamy

Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na mocno rozgrzanym oleju. Dodać drobno pokrojony czosnek i mięso mielone. Smażyć do 10 minut. Po tym czasie dodać do nich sok pomidorowy, pieczarki pokrojone w plastry, Vegetę, sól i pieprz. Całość wymieszać i dusić na małym ogniu przez 30 minut, aż powstanie sos. Wysmarować formę masłem i układać w niej warstwami zaczynając od sosu, następnie płatki lasagne, żółty ser. Ostatnią warstwę pokryć dobrze sosem i żółtym serem. Formę wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać przez 20 minut. Gotową lasagne podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 03.04.2017 19:08
Apetycznie wygląda z pieczarkami na pewno inaczej smakuje.
alaaa 01.01.2013 18:05
pyszności
Katarzyna56 16.04.2012 21:03
ciekawy przepis
Juleczka20 16.04.2012 09:59
apetyczna
malaczarna23 16.04.2012 09:49
pycha
Joanna46 13.04.2012 08:30
Mmmmm dobre
Dorian 13.04.2012 07:47
pysznie wyglada
parysek10 12.04.2012 17:52
bardzo apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak