Sposób przygotowania

o 1/2 szklanki mleka dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, budyń i jajko. Wszystko razem roztrzepujemy, aby wyszła rzadka masa. Pozostałą część mleka zagotować z masłem, cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego mleka cienkim strumieniem wlać wcześniej roztrzepaną masę, pamiętając aby stale mieszać. Powstałą masę budyniową wystudzić. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić i połączyć z żelatyną.
Sposób ułożenia powstałych składników:
Krakersy - Masa budyniowa (zimna) - Krakersy - Krówka - Śmietana - lekko posypać mieloną kawą rozpuszczalną

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    mniam pyszne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    zdzichu

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ja robię takie, ale właśnie nie w wersji kawowej, ale taka też musi być bardzo pyszna:):)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !