Sposób przygotowania

Ciasto: Białka ubić z cukrem na sztywno, następnie ostrożnie połączyć z żółtkami, przesianą mąką pszenna wymieszaną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Ciasto ostrożnie rozsmarować na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ja tradycyjnie piekłam na oko, ale nie trwało to dłużej jak 8-10 min w temp.180st, po upieczeniu jeszcze gorące zwinąć w roladę i zostawić do wystudzenia. Masa pomarańczowa: Margarynę rozpuścić z cukrem i kiedy się zagotuję dodać śmietanę i galaretkę, mieszając zagotować. Bita śmietana: Śmietanę kremówkę zagotować z czekoladą i kiedy wystygnie ubić na sztywno. Zimną roladę rozwinąć i posmarować ją zimną i gęstą już masą, ponownie zwinąć i wierzch posmarować bitą śmietaną, dowolnie udekorować plasterkami pomarańczy. Przed krojeniem dobrze schłodzić, aby masa w cieście dokładnie zastygła.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    Pięknie wygląda!! Tak..soczyście :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mienta

    chociaż za samymi pomarańczami nie przepadam to wypieki z i desery z pomarańczy należą do moich ulubionych. mam do nich wielką słabość i kiedyś chętnie wypróbuje ten przepis :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wygląda pysznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !