Sposób przygotowania

Ryż gotuję w lekko osolonej wodzie. Robię pulpeciki. Mięso mielę. Cebulkę kroję w drobną kostkę i szklę na patelni na łyżce oliwy. Dodaję do zmielonego mięsa. Do masy dodaję jajko, bułkę tartą, doprawiam do smaku solą, pieprzem i odrobiną słodkiej oraz ostrej papryki. Dobrze mieszam składniki. Formuję małe pulpeciki wielkości dużego orzecha włoskiego. Następnie podsmażam klopsiki na rozgrzanym oleju na patelni przez 10 minut, aż się zarumienią i będą prawie usmażone w środku. Dodaję wtedy sos curry i gotuję na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut, aż klopsiki będą ugotowane. Jeśli sos za bardzo zgęstnieje, dodać kilka łyżek wody. Podaję danie przybrane kawałkami pora z ugotowanym ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Z chęcią bym spróbowała :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !