Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zajączek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka 1 szt.
serek kanapkowy 1 łyżecz.
pasztet 1 łyżecz.
ogórek kiszony 1 szt.
oliwka zielona 1 szt.
oliwka czarna 1 szt.
ketchup 1 łyżecz.
jajko ugotowane na twardo 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zajączek

Bułkę przekrawam na połowę, smaruję jedną część cienko pasztetem. Z drugiej części wykonuję uszy i smaruję je serkiem kanapkowym. Z plastrów ugotowanego na twardo jajka, kiszonego ogórka i oliwek robię oczy. Z białka jajka, ogórka kiszonego i oliwki wykonuję zajączkowi pyszczek. A z ketchupu maluję języczek oraz kokardkę. Od razu podaje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 12.04.2012 19:43
:) dekoracyjny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak