Sposób przygotowania

Biszkopt (jeden cienki blat) przekrawam na dwie połowy. Schłodzoną śmietanę ubijam z cukrem pudrem na sztywno, dodaję pod koniec ubijania sok z cytryny do smaku i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i ostudzoną żelatynę, mieszam. Masą śmietankową smaruję obydwie części biszkoptu, do środka wrzucam pokrojone w kawałki owoce, ilość według uznania, składam ze sobą. Wierzch ciasta smaruję pozostałą masą śmietanową, dekoruję pozostałymi owocami. Torcik wstawiam do lodówki do schłodzenia. Blaty biszkoptu można wcześniej nasączyć ponczem z wódką, lub samym syropem z ananasa czy brzoskwini.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !