Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt.
pomidor 3 szt.
papryka zielona 1 szt.
rzodkiewka 5 szt.
majonez 3 łyż.
jogurt naturalny 2 łyż.
cukier 1 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę pekińską drobno szatkuję, przekładam do dużej miski. Pomidory sparzam wrzątkiem, obieram ze skórki i kroję w niewielką kosteczkę. Paprykę myję, przekrawam, usuwam gniazda nasienne i kroję w małą kosteczkę. Rzodkiewki myje, obieram i kroję w ćwierćplasterki. Do miski z kapustą dodaję pokrojone pomidory, rzodkiewki i paprykę, mieszam. Dodaję majonez wymieszany z jogurtem, łączę wszystko dokładnie. Na koniec doprawiam surówkę do smaku cukrem, solą i pieprzem. Wstawiam na 15 min. do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 03.08.2012 21:50
super
[email protected] 13.04.2012 18:50
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak