Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser śmietanowo-malinowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 30% 250 ml
maliny świeże 1 szkl.
cukier puder 2 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser śmietanowo-malinowy

Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijam z 1 łyżką cukru pudru, jednak nie na sztywno. Mrożone maliny rozmrażam, po rozmrożeniu miksuję je z pozostałym cukrem na jednolity sos. Do szklaneczek rozlewam sos malinowy, na to masę śmietankową. Na wierzchu robię kleks sosu malinowego i i serduszko z masy śmietankowej - aby wyszło serduszko przeciągam wykałaczką namalowaną śmietaną łatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak