Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wąż śniadaniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 1 szt.
masło 1 łyżecz.
parówka 1 szt.
pomidor 1 szt.
ogórek 1/2 szt.
rzodkiewka 3 szt.
por 1/5 szt.
szynka 2 plastry
ser feta 50 g
papryka czerwona 1 kawałek
oliwka czarna 1 szt.
szczypiorek 1 garść
sól 1 szczypta
ser gouda 2 plastry
jajko ugotowane na twardo 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Wąż śniadaniowy

Długą bagietkę przekrawam wzdłuż na pół. Kroję ją na 8 części różnej długości. Kawałki bagietki smaruję cienko masłem badź serkiem kanapkowym. Elementy węża obkładam pokrojonymi warzywami, jajkami ugotowanymi na twardo, serem żółtym, fetą i szynką. Układam elementy bagietki tworząc kształt węża. Z zaokrąglonej części bagietki robię głowę węża. Oczy węża robię z pokrojonego w plasterki zielonego ogórka i plasterków czarnej oliwki, rzęsy robię z kawałków szczypiorku, a nosek i język wykrawam za pomocą noża z czerwonej papryki.
Kanapeczki delikatnie oprószyć solą i od razu podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jerzy3 14.05.2013 16:57
świetny jeśli ktoś się męczy z niejadkiem
iwi 05.04.2013 11:54
Rewelacyjny pomysł.
czekoladka_m 12.04.2012 18:49
Ja nieraz robię synkowi lokomotywę, ale węża na pewno też zjadłby z wielkim apetytem:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak