Sposób przygotowania

Ucieram jajka z mąką pszenną, solą i pieprzem, po czym mieszam masę ze startym żółtym serem. Dużą łyżką kładę ciasto na rozgrzany na patelni tłuszcz (np. olej), formując placuszki. Smażę z obu stron na rozgrzanym oleju na patelni na ciemnozłoty kolor. Osączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podaję gotowe placuszki z sosem pomidorowym, czosnkowym lub z ketchupem. Podaję na gorąco.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Robię kotlety z jajek, ale placki to coś nowego
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    a z serem nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !